Söka jobb via LinkedIn

Vad är LinkedIn för något?

LinkedIn är ett socialt nätverk, som en mötesplats för företag och privatpersoner, där man kan hitta nytt arbete eller nya affärsmöjligheter.

LinkedIn växer allt mer och mer. Det blir vanligare och vanligare att företag tittar efter kandidater där och att privatpersoner letar upp företag och hör av sig. Skaffa dig en bra LinkedIn profil och lär dig networka. Idag kan bra närvaro och en bra LinkedIn profil vara minst lika viktig som ett vanligt CV.

Våra bästa LinkedIn tips

  1. Bygg upp en stark profil, den ska vara välgjord och inget man bara stressar igenom. Du ska tänka på sökoptimering, URL, inställningar och hur du formulerar dig. Ett tips är att söka på Google hur du gör, där finns det mängder av olika guider.
  2. Börja följ de företag du är intresserad av att jobba hos, många företag lägger upp sina annonser på LinkedIn.
  3. Om du vet vilken bransch du är intresserad av, se då till att börja göra jobbsökningar med relevanta nyckelsökord för den branschen. Vilket kan ge dig förslag på jobb längre fram eftersom LinkedIn känner av vad du gillar.
  1. Var noga med att specificera dina kompetenser på din sida, lägg till allt du har. Detta hjälper dig att komma upp i fler sökningar.
  2. Använd en bra seriös bild på dig själv.
  3. Tänk på att länka till LinkedIn profil i ditt CV.

Exempel på bra LinkedIn profil

Skapa en LinkedIn profil eller förbättra din LinkedIn profil bäst genom dessa tips.

Välj ett foto som visar din professionella sida

Sammanfatta i din rubrik vad du gör just nu

Visa din erfarenhet – beskriv kortfattat om din arbetslivserfarenhet

Visa din utbildning – kurser och utbildningar

Gör din LinkedIn-profil sökbar så du kommer upp i sökningar – använd nyckelord som är relevanta för dig. Använd de minst tre gånger i din LinkedIn profil.